ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМЛИВОСТІ В УЧНІВ ЗЗСО В СУЧАСНИХ ШКІЛЬНИХ КОВОРКІНГАХ

Автор(и)

  • Віктор Бурдун Державний заклад «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Автор https://orcid.org/0000-0003-3255-4828

DOI:

https://doi.org/10.31376/2410-0897-2024-2-55-169-177

Ключові слова:

: учні, громада, підприємливість, компетентність, коворкінг, розвиток, мотивація

Анотація

У статті розглянута проблема формування в здобувачів загальної середньої освіти підприємливості в сучасних шкільних коворкінгах. Проаналізована сутність поняття «підприємливість». Охарактеризовані різні види шкільних коворкінгів, визначені кроки, які необхідно зробити для створення шкільного коворкінгу. Проаналізований досвід організації швейного, кулінарного, столярного, інноваційного і садового шкільних коворкінгів. Запропоновано рекомендації щодо підбору приміщення й обладнання для коворкінгів. Проаналізований вплив коворкінгів на освітній процес і зацікавленість учнів і громади у створенні коворкінгів як осередків розвитку творчості й підприємливості учнів. Розглядаються види продукції, яка виготовляється в коворкінгах, і способи її реалізації. Зазначається, що шкільний коворкінг – це неформальний осередок залучення учнів до життя громади.

Завантаження

Опубліковано

2024-10-17

Номер

Розділ

ТЕОРІЯ ТА ПРАКТИКА НАВЧАННЯ І ВИХОВАННЯ

Як цитувати

ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМЛИВОСТІ В УЧНІВ ЗЗСО В СУЧАСНИХ ШКІЛЬНИХ КОВОРКІНГАХ. (2024). Вісник Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, 2(55). https://doi.org/10.31376/2410-0897-2024-2-55-169-177