ФОРМУВАННЯ ПІДПРИЄМЛИВОСТІ В УЧНІВ ЗЗСО В СУЧАСНИХ ШКІЛЬНИХ КОВОРКІНГАХ
DOI:
https://doi.org/10.31376/2410-0897-2024-2-55-169-177Ключові слова:
: учні, громада, підприємливість, компетентність, коворкінг, розвиток, мотиваціяАнотація
У статті розглянута проблема формування в здобувачів загальної середньої освіти підприємливості в сучасних шкільних коворкінгах. Проаналізована сутність поняття «підприємливість». Охарактеризовані різні види шкільних коворкінгів, визначені кроки, які необхідно зробити для створення шкільного коворкінгу. Проаналізований досвід організації швейного, кулінарного, столярного, інноваційного і садового шкільних коворкінгів. Запропоновано рекомендації щодо підбору приміщення й обладнання для коворкінгів. Проаналізований вплив коворкінгів на освітній процес і зацікавленість учнів і громади у створенні коворкінгів як осередків розвитку творчості й підприємливості учнів. Розглядаються види продукції, яка виготовляється в коворкінгах, і способи її реалізації. Зазначається, що шкільний коворкінг – це неформальний осередок залучення учнів до життя громади.